Melasmabehandeling

Hormonale pigmentvlekken, ook wel ‘melasma’ of ‘zwangerschapsmaskers’ ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap of tijdelijke hormonale stoornissen in combinatie met overmatig en onbeschermd zonnen. Wij behandelen deze pigmentstoornis met Cosmelan. Deze verbetert hormonale pigmentvlekken gemiddeld met 90% en voorkomt nieuwe huidverkleuringen.

Wat houdt het in?

De Cosmelan behandeling is inmiddels al 25 jaar een erkende behandeling voor pigmentvlekken, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd).
De Cosmelan behandeling heeft als doel de tyrosinase in de verschillende fasen van pigmentvorming af te remmen, waardoor hyperpigmentatie sterk zal verminderen of zelfs geheel verdwijnt.

Hoe gaan we te werk?

Als u kiest voor een Cosmelan behandeling dan zullen onze experts uw melasma behandelen met een gezichtsmasker. 6 tot 12u na de behandeling verwijdert u het gezichtsmasker thuis met water.
De eerste twee dagen na de melasma behandeling is uw huid rood en voelt ze licht trekkerig of branderig aan. Om die ongemakken te verzachten, brengt u een herstellende crème aan
Op de derde en vierde dag merkt u dat uw oude huid begint te vervellen. Bij een iets lichter huidtype zal dit iets sterker naar voor komen. Vanaf de vijfde dag ziet uw huid er opnieuw gezonder en glanzender uit.
De nazorg thuis is belangrijk voor een mooi resultaat. Hoe vaak u de verzorgende crème gebruikt, hangt af van uw pigmentatie en huidtype. We raden aan om het product 2 maanden tot 1 jaar na de melasma behandeling aan te brengen.